woonhuis LJ

Nadat we in 2006 met succes twee appartementen hadden samengevoegd tot een huis, wordt in 2009 een ontwerp voor de reconstructie voor oorspronkelijke achttiende-eeuwse kap ontworpen.

De bestaande kapconstructie was helemaal aan het zicht onttrokken en het hout door verkeerde isolatie geheel verrot en aangetast door ongedierte. In mijn voorstel zijn de nieuwe eikenhouten spanten juist de grote blikvanger van de zolderverdieping. Het vakmanschap van de spanten wordt daarmee in oude glorie hersteld. Het inbouwen van bedstedes voor de kinderen is functioneel qua ruimtebesparing, maar ook esthetisch een toegevoegde waarde, omdat het de oude sfeer van het pand versterkt.”

  • project:

    een monumentaal statement

    opdrachtgever:

    Laurens & Jacqueline

    locatie:

    AMSTERDAM

    ontwerp:

    2010

    status:

    opgeleverd

“fraaie spanten vol in het spotlicht”