woonhuis PM

De renovatie van een jaren dertig tussenwoning in Haarlem is een totale metamorfose. Uiteindelijk is slechts één binnenmuur blijven staan. Belangrijkste verschil is dat één leefruimte is ontstaan, waarin verschillende functies zijn ondergebracht, elk met een eigen sfeer. Door het plafond van de uitbouw gelijk met het bestaande huis te maken, ontstaat er één grote ruimte. Vervolgens heb ik een diagonale lijn van de keuken naar de tuin als uitgangspunt genomen, waardoor de aanbouw groter lijkt dan deze werkelijk is.”

  • project:

    een kijkje in eigen keuken

    opdrachtgever:

    Peter & Mirjam

    locatie:

    HAARLEM

    ontwerp:

    2008

    status:

    opgeleverd

“Bij deze klus heb ik alle werkzaamheden in eigen regie uitgevoerd; ik was opdrachtgever, architect en aannemer.”