Skip to content

20e-eeuws rijksmonument; pastoriewoning Kolenkitkerk

De pastorie is nog steeds in gebruik en maakt deel uit van de Kolenkitkerk in Amsterdam. Zij is in 1955 ontworpen door de architect Marius Duintjer. Dit rijksmonument is opgenomen in de top 100 van belangrijkste wederopbouwmonumenten in Nederland.

Wij werden gevraagd om het gebouw te restaureren en te moderniseren naar de huidige maatstaven. De grootste uitdaging was dat de bijzondere historische waarde van het gebouw behouden moest blijven.

Door in de geest van Duintjer te ontwerpen, hebben we bijzondere elementen kunnen toevoegen. Elke ingreep of nieuwe vorm is afgeleid van bestaande elementen uit de kerk of delen van het gebouw. Voor de kleuren en afwerkingen hebben wij ons laten inspireren door de vormgeving uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

pr architectenburo werkte aan:
restauratie / ontwerp / verduurzamingsvisie/ tekeningen en details / contractfase / aanvraag vergunningen / bouwbegeleiding

partners:

wat het bestuur van de Opstandingskerk over Peter schrijft;

“Tijdens de gesprekken en het proces bij de renovatie, bemerkt het bestuur van Stichting Hulp in Nood een zeer betrokken professional, kennis van zaken, steeds op zoek naar kansen en het hebben van een groot netwerk. Peter weet het handschrift van architect Marius Duintjer te vertalen naar het heden en verkent met zijn schetsen de mogelijkheden. De liefde voor historische gebouwen is zichtbaar in zijn enthousiasme hoe hij over de Opstandingskerk spreekt.

Zijn jarenlange ervaring weet hij zeer goed over te brengen. Daarbij investeert hij in een duurzame relatie. Werken en samenwerken zijn immers twee verschillen dingen maar je moet het alle twee kunnen. Peter is hierin een voorbeeld. Graag bevelen wij Peter van harte aan als een zeer deskundig architect. Zijn motto “iets wat mooi is behouden en sterker maken” hebben wij aan de lijve ondervonden.”

archief

opname 2019

opname 2019

opname 2019

opname 2019

opname 2019

pr architectenburo 20e eeuws rijksmonument Pastoriewoning Kolenkitkerk