Skip to content

herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen

In opdracht van de gemeente Hoofddorp hebben wij de voormalige conciërgewoning getrans-formeerd tot kinderdagverblijf. Het gemeenlijk monument stond al jaren leeg en samen met kin-deropvangorganisatie Midas is het programma opgesteld.

Door een slimme inpassingen in het programma kon er intern met weinig aanpassing de ruimten voor het kinderdagverblijf worden gemaakt. Beeldbepalend is de grote luifel in de aanbouw. Deze zorgt in de zomer voor voldoende schaduw en creëert voor kinderen tegelijkertijd een soepele overgang tussen binnen en buiten. Alle natuurlijke materialen zorgen voor een fijne atmosfeer en een prettig en gezond binnenklimaat.

pr architectenburo werkte aan:
conceptfase

partners:

  • Tjeerd Huisman (visualisaties)
pr architectenburo - herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen
pr architectenburo - herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen

opname 2015

pr architectenburo - herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen
pr architectenburo - herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen
pr architectenburo - Doorsnede van herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen
pr architectenburo - herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen
pr architectenburo - herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen