Skip to content

karakteristieke jarendertighoekwoning aan de Garenkokerskade

We zijn gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken voor het achterstallig onderhoud, verduurzaming en herstel aan de karakteristieke jarendertighoekwoning in Haarlem.

Aanleiding was wateroverlast in de loggia, de zeer slechte staat van de authentieke kozijnen en tot slot is door corrosie van de oorspronkelijke stalen liggers het metselwerk in de achtergevel onherstelbaar beschadigd. De nieuwe gevel wordt met een handvormsteen opnieuw opgemetseld. De nieuwe gevelindeling en maatvoering van de kozijnen appelleren aan het authentieke beeld uit 1932.

Het tussenlid met de garage stamt uit 1975. Alleen de tuinmuur op de erfgrens en de betonnen vloer blijven behouden. De nieuwe pui is terughoudend en de horizontale lijst verbindt het woonhuis visueel met de garage.

In ons ontwerp hebben wij de wensen van de opdrachtgevers vormgegeven in de geest van het oorspronkelijke ontwerp. De bouw start in het voorjaar van 2021.

pr architectenburo werkte aan:
ontwerp / verduurzamingsvisie/ tekeningen en details / contractfase / aanvraag vergunningen / bouwbegeleiding

partners:

pr architectenburo - Garenkokerskade

bestaande gevel

pr architectenburo - Garenkokerskade

nieuwe gevel