Skip to content

over peter rutten

Peter Rutten is sinds 2008 eigenaar van pr architectenburo in Haarlem, dat gespecialiseerd is in het verduurzamen van gebouwen en monumenten. Wat klein begon in 2008 met opdrachten voor particulieren, is inmiddels uitgegroeid tot veelomvattende opdrachten voor particulieren, gemeenten en projectontwikkelaars. Maar de kleine opdrachten zijn voor Peter net zo belangrijk als de grote.
“Zuinig zijn op andermans opdrachten, daar gaat het om.”

ruim 20 jaar ervaring
Verkennend onderzoek, ontwerp, uitvoering, van nieuwbouw tot monument, met meer dan 20 jaar ervaring is Peter van alle markten thuis. Zijn start was in 1992 in het Limburgse Arcen, hier werkte hij als tekenaar bij een klein architectenbureau voornamelijk voor particulieren. Vijf jaar later vertrok Peter naar Amsterdam om zich bij een gerenommeerd architectenbureau te specialiseren in het oplossen van complexe bouwtechnische vraagstukken op het gebied van nieuwbouw. Van 2002 tot 2004 kwam de focus te liggen op woningbouw en werden zijn ontwerpen steeds sterker. Maar de liefde voor historische gebouwen en het denken in ruimten en stedenbouw leerde Peter in de jaren daarna in Amsterdam.
“Tijdens de restauratie en renovatie van het Blauwlakenblok in Amsterdam viel alles op z’n plek. Het is de aanzet geweest om me in deze richting te specialiseren.”