Skip to content

volledige transformatie monumentale villa aan de Bloemendaalseweg

Voor dit gemeentelijk monument in Bloemendaal hebben we enerzijds de interne organisatie hersteld en anderzijds de aanbouw uit 1918 vervangen. Het ontwerp van de aanbouw is in samenspraak met de afdeling erfgoed ontworpen, waarbij we de authentieke kenmerken van de originele pui op een hedendaagse wijze hebben verwerkt. Het resultaat is een prachtig ontwerp dat zeker geen afbreuk doet aan de cultuurhistorische waarde van de villa.

Binnen staan comfort en gemak centraal, de indeling is volledig in samenspraak met de bewoners ontworpen en tot op het kleinste detail afgestemd. Door vanuit de rijke geschiedenis en structuur van de villa te werken en te denken, is er een opmerkelijk ontwerp ontstaan. We mogen met onze partners trots zijn op het eindresultaat.

pr architectenburo werkte aan:
restauratie / ontwerp / verduurzamingsvisie/ tekeningen en details/ contractfase / aanvraag vergunningen/ bouwbegeleiding

partners:

wat Marit en Robbert over Peter schrijven;

“Wij hebben met Peter als architect en bouwbegeleider gewerkt. Bepaalde details van de verbouwing leveren nog steeds een ‘wow’ effecten op bij mensen die voor het eerst binnenkomen! De voortgang en kwaliteit van het hele project werd goed in de gaten gehouden en alles werd schriftelijk overzichtelijk vastgelegd met als gevolg een prachtig eindresultaat!

Peter is creatief, enthousiast en werkt gedetailleerd.”