Skip to content

verduurzaming

rijksmonumentale woonblok Ter Cleeff van architect Van Loghem

De energietransitie heeft ook gevolgen voor de monumenten in Nederland. In 2019 hebben wij in opdracht van de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlem en samen met Woningbouwvereniging Huis Ter Cleeff de beperkingen en mogelijkheden voor verduurzaming aan dit rijksmonumentale woonblok van architect Van Loghem onderzocht.
lees meer

aardgasvrij jaren twintig monument aan de Kloppersingel in Haarlem

De toekomstige bewoners van een gemeentelijk monument aan de Kloppersingel stelden ons in 2016 voor een uitdaging: creëer een comfortabel woonhuis zonder aardgasaansluiting.
lees meer
pr architectenburo - woonhuis 19e eeuws monument Bos en Vaart

19e-eeuwse monument Bos en Vaart

Voor het energetisch verbeteren van historische panden heb je specialisten nodig. Het gemeentelijk monument in de Bos en Vaartstraat in Haarlem-Zuid was door de vorige eigenaar verkeerd na-geïsoleerd en gerenoveerd, waardoor er in 2014 grote problemen aan het licht kwamen.
lees meer

18e-eeuwse appartementencomplex aan het Spaarne

Dit rijksmonumentale woongebouw in het centrum van Haarlem is in de eerste helft van de twintigste eeuw getransformeerd tot bank.
lees meer

20e-eeuws rijksmonumentale villa: verduurzaming Goldersgreen in Haarlem

Het vrijstaande woonhuis aan de Crayenesterlaan, beter bekend als Goldersgreen, is een ontwerp van J.B. van Loghem. Hij heeft het voor zijn broer in 1921 ontworpen.
lees meer

Tuinwijk-Zuid van architect Van Loghem

Tuinwijk-Zuid van architect Van Loghem is gebouwd in 1920-1922 en behoort tot één van de meest bijzondere wooncomplexen van Nederland.
lees meer

CO2-neutrale verduurzaming Hoofdkantoor woningbouwvereniging Parteon

Sommige uitdagingen vragen om bijzondere strategieën: “bedenk een CO2-neutrale verduurzaming voor ons rijksmonumentale hoofdkantoor.” Hiermee werden wij eind 2018 door de woningbouwvereniging gebriefd.
lees meer

stapsgewijze transformatie gemeentelijk monument aan het Frans Halsplein

De opdrachtgevers wilden geen aardgasaansluiting. Hoewel er beperkingen zijn, kunnen ook monumenten op een duurzame manier verwarmd en geventileerd worden. Enige creativiteit is wel vereist, want het is niet het afvinken van een standaardlijstje.
lees meer