Skip to content

transformaties

dakopbouw op een 17e eeuws rijksmonument aan de Koudehoorn

Voor dit 17e eeuws rijksmonument hebben we intensief en in nauw overleg met de afdeling erfgoed de maximale mogelijkheden voor een dakopbouw ontworpen.
lees meer

volledige transformatie monumentale villa aan de Bloemendaalseweg

Voor dit gemeentelijk monument in Bloemendaal hebben we enerzijds de interne organisatie hersteld en anderzijds de aanbouw uit 1918 vervangen.
lees meer

20e-eeuws gemeentelijk monument: continueren van de landhuisstijl

De in het Kinheimpark gelegen villa De Hoeve is in 1923 gebouwd in de Engelse land-huisstijl, met elementen van de Amsterdamse School.
lees meer
pr architectenburo - inspiratie bezoekerscentrum Brederode

bezoekerscentrum Brederode

In opdracht van Stichting Monumenten Bezit en Stichting Heerlijkheid Brederode hebben we de eerste mogelijkheden voor de bouw van een bezoekerscentrum voor de Ruïne van Brederode onderzocht.
lees meer

herbestemmingsonderzoek van een iconisch rijksmonument; de Kolenkit

De Opstandingskerk aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam Nieuw-West wordt in de volksmond vanwege haar klokkentoren de Kolenkit genoemd. De kerk werd samen met de pastorie in 1955 ontworpen door de architect Marius Duintjer.
lees meer

karakteristieke jarendertighoekwoning aan de Garenkokerskade

We zijn gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken voor het achterstallig onderhoud, verduurzaming en herstel aan de karakteristieke jarendertighoekwoning in Haarlem.
lees meer
pr architectenburo - herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen

herbestemming monumentale conciërgewoning Vijfhuizen

In opdracht van de gemeente Hoofddorp hebben wij de voormalige conciërgewoning getrans-formeerd tot kinderdagverblijf. Het gemeenlijk monument stond al jaren leeg en samen met kinderopvangorganisatie Midas is het programma opgesteld.
lees meer

Renoveren jaren twintig woonhuis aan de Merelstraat in Leiden

De volledige renovatie van een woonhuis uit 1924 in Leiden kent twee sporen: het verrijken van het oorspronkelijke karakter en het vergroten van de keuken.
lees meer