Skip to content

monumenten

20e-eeuws rijksmonument; pastoriewoning Kolenkitkerk

De pastorie is nog steeds in gebruik en maakt deel uit van de Kolenkitkerk in Amsterdam. Zij is in 1955 ontworpen door de architect Marius Duintjer.
Lees meer
pr architectenburo - Ottomania

Ottomania; bijzonder rijksmonument in het centrum van Haarlem

Elke drie jaar reikt de gemeente Haarlem de Lieven de Key penning uit voor beste restauratie in de stad. In 2018 waren wij met Ottomania genomineerd.
Lees meer

Rijksmonument 2e helft 18e eeuw: Noordeinde 18, Monnickendam´┐╝

De eigenaren hebben mij gevraagd om de kenmerken en mogelijkheden van dit fantastische rijksmonument beter te benutten en weer terug te brengen.
Lees meer

19e-eeuws rijksmonument; voormalige directeurswoning

Dit rijksmonument in het centrum van Haarlem heeft na de bouw in 1832 slechts kleine wijzigingen ondergaan. Dat maakte aanpassingen aan het gebouw lastig.
Lees meer

instandhouding van rijksmonumentale hofje van Bakenes in Haarlem

Het hofje van Bakenes is het oudste nog bestaande hofje in het centrum van Haarlem. Dit bijzondere rijksmonument is in de jaren tachtig van de vorige eeuw grootschalig gerestaureerd.
Lees meer
pr architectenburo - transformaties 16e eeuwse boerderij

transformatie 16e-eeuwse boerderij

Voor de transformatie van de 16e-eeuwse boerderij staan het behouden en het (her)gebruiken van de historische waarden centraal.
Lees meer

18e eeuws monument aan de Laagte Kadijk

Nadat we in 2008 met succes twee appartementen hadden samengevoegd tot een huis, wordt in 2010 een ontwerp voor de reconstructie voor oorspronkelijke achttiende-eeuwse kap ontworpen.
Lees meer

herstel 17e eeuws rijksmonument in de Koningstraat

Alle storende en bouwhistorisch niet waardevolle elementen zijn verwijderd. Zodoende hebben we het karakter van de winkelruimte versterkt door de oorspronkelijke muur weer zichtbaar te maken.
Lees meer

17e-eeuws rijksmonument: de kosterwoning van de Bakenesserkerk

Goed onderzoek doen voordat je start met ontwerpen is in ons vak essentieel. Soms ontdek je leuke verassingen.
Lees meer

18e-eeuwse rijksmonument aan de Kleine Houtstraat

In dit vroeg 18e-eeuws pand met haar karakteristieke klokgevel woonde vroeger de mortuariumbeheerder van het Elisabeth Gasthuis ( het oude ziekenhuis-complex).
Lees meer