Skip to content

19e-eeuws rijksmonument; voormalige directeurswoning

Dit rijksmonument in het centrum van Haarlem heeft na de bouw in 1832 slechts kleine wijzigingen ondergaan. Dat maakte aanpassingen aan het gebouw lastig. Door vroegtijdig met de afdeling Erfgoed het schetsontwerp te bespreken, konden we samen met hen de eerste ideeën toetsen en verrijken.

Wat is het karakter van het monument? De wijzigingen zijn vanuit de typisch 19e-eeuwse opvattingen ontworpen en vanzelfsprekend in het woonhuis verweven. De hiërarchische opzet van het woonhuis wordt met strategische ingrepen versterkt, en waardevolle elementen worden met goedgekozen doorbraken benadrukt of op een natuurlijke wijze ingekaderd.

pr architectenburo werkte aan:
restauratie / ontwerp / verduurzamingsvisie/ tekeningen en details / contractfase / aanvraag vergunningen

partners:

wat Tracy en Menno over Peter schrijven;

“Peter nam hierbij op een prettige manier de leiding in coördinatie en voortgang. Bij het uitwerken van de plannen hield Peter knap rekening met bouwkundige mogelijkheden en budgetten zonder de bouwhistorisch elementen uit het oog te verliezen. Door Peter doorliepen we eenvoudig de vergunningprocedure, is de renovatie binnen tijdsplanning en budget uitgevoerd en het woonplezier boven verwachting.”

opname 2018

opname 2018

opname 2018